Skip to main content

Pensionering advies

Meijer Pensioen

Pensionering advies

Het kiezen van de juiste ingangsdatum van uw pensioen is een persoonlijke beslissing die afhangt van verschillende factoren. Moet het pensioen ingaan tegelijk met de AOW of wilt u graag vervroegd met pensioen? Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen, professioneel advies in te winnen en rekening te houden met uw persoonlijke omstandigheden, doelen en voorkeuren voordat u een definitieve beslissing neemt. De ingangsdatum van een pensioen is een weloverwogen keuze. Meijer Pensioen helpt u graag met het bepalen van datum van de ingang van uw pensioen.

Het kiezen van het juiste moment van ingang van uw pensioen is belangrijk. Hierna volgen enkele overwegingen die kunnen helpen bij het bepalen van de juiste ingangsdatum voor uw pensioen:

 1. Financiële situatie: Evalueer uw financiële positie zorgvuldig voordat u de pensioeningangsdatum bepaalt. Overweeg uw spaargeld, investeringen, pensioenregelingen en andere inkomstenbronnen. Zorg ervoor dat u voldoende financiële middelen hebt om uw gewenste levensstijl te behouden na pensionering.
 2. Pensioenregeling: Als u deel uitmaakt van een pensioenregeling, bekijk dan de voorwaarden met betrekking tot de ingang van het pensioen. Begrijp de implicaties van vroeg of laat met pensioen gaan binnen uw pensioenregeling en bepaal welke optie het meest gunstig voor is.
 3. Gezondheid en levensverwachting: Overweeg uw gezondheidstoestand en levensverwachting bij het kiezen van de (vervroegde) ingang van het pensioen.
 4. Persoonlijke doelen en interesses: Denk na over uw persoonlijke doelen, interesses en passies. Pensioen biedt de mogelijkheid om tijd te besteden aan activiteiten waar u altijd al van hebt gedroomd. Overweeg hoe u uw tijd na pensionering wilt doorbrengen en of u bepaalde doelen wilt bereiken voordat u met pensioen gaat. Dit kan van invloed zijn op de keuze van de ingang van het pensioen.
 5. Deeltijdpensioen: Sommige mensen kiezen ervoor om geleidelijk met pensioen te gaan door deeltijds te werken voordat ze volledig stoppen met werken.

Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen over ingang van uw pensioen of een vervroegd pensioen. Het kan nuttig zijn om de mogelijke gevolgen te analyseren en professioneel advies in te winnen voordat je een definitieve beslissing neemt. Voor een goed advies over (vervroegde) ingang van uw pensioen neemt u contact op met ons en wij vertellen u er alles over.

Zie ook de website van het NIBUD over pensioneren.

Meijer Pensioen Onafhankelijk Pensioen advies / Klanten

Edwin Meijer

Onafhankelijk Pensioenadviseur

Meijer Pensioen

Over ons

Meijer Pensioen is te vinden in Zuidlaren en Amersfoort en is in heel Nederland actief. Afstand is geen beperkende voorwaarde voor de dienstverlening.

Meijer Pensioen is in 2014 opgericht door Edwin Meijer en Gonard Wagenaar. Gonard geeft vanuit Consensio BV al jaren specialistische ondersteuning op het gebied van stamrecht lijfrente/gouden handdruk, oudedagsverplichting en pensioen in eigen beheer (PEB). Edwin Meijer vult deze dienstverlening vanuit Meijer Pensioen aan met bijzondere focus op het werknemerspensioen.

Edwin Meijer is als actuaris (verzekeringswiskundige) al jaren werkzaam in de pensioenwereld. Vooral door zijn rekentechnische achtergrond is hij zeer goed in staat de pensioenmaterie, als ook de verschillende pensioenproducten die in de markt worden aangeboden, te doorgronden en te beoordelen. Gecombineerd met het feit dat hij in staat is om de vaak vrij ingewikkelde pensioenzaken in begrijpelijke taal te communiceren, maakt hem dit tot een bijzonder adviseur in de pensioenmarkt.

Meijer Pensioen

Onze diensten

Werkgevers / HR / PZ / Ondernemingsraden

 • Collectieve pensioencontracten: opzetten, onderhouden en verlengen
 • Pensioenberekeningen
 • Second opinion over pensioenoffertes en -dossiers
 • Pensioen quick scan en analyse
 • Pensioencommunicatie/werknemersvoorlichting
 • Ondersteuning bij arbeidszaken en pensioen
 • Uitvoeren/controleren van de pensioenadministratie/rekening-courant
 • Adviseren en ondersteunen van ondernemingsraden inzake pensioen
 • Gelijkwaardigheidsberekeningen

Particulieren

 • Pensioen in kaart brengen, analyse en advies
 • Pensioenscenario berekeningen
 • Advisering en begeleiding met betrekking tot pensioen bij echtscheiding
 • Advisering met betrekking tot waardeoverdracht

Adviseurs

 • Pensioenberekeningen
 • Advisering en begeleiding met betrekking tot pensioen bij echtscheiding
 • Ondersteuning bij arbeidszaken en pensioen
 • Fusie / overname en de pensioenregeling

Pensioenadvies op maat

‘Een goed pensioen regel je niet even, dat is een zorgvuldig proces waarbij een goed advies essentieel is’